Kategorie
 
 
 
 
 

Několik důvodů, proč je Bokashi Domácí kompostér nejlepší pro kompostování

Kuchyňské kompostování je vynikající způsob recyklace kuchyňského odpadu. Zde je několik výhod, proč je náš systém Bokashi a SCD Domácí Kompostér nejlepším řešením pro vás.

Minimalizace množství vyprodukovaného odpadu v domácnosti je užitečné, na tom se asi shodneme všichni. Jedna z nejnovějších studií hovoří o tom, že průměrný obyvatel USA a Evropy vyprodukuje ročně kolem 100 kg kuchyňského odpadu. O vás, jak návštěvnících naší stránky předpokládáme, že se nechováte až tak konzumní a vyprodukujete o něco méně odpadu. Ale stále je tam nějaký prostor, abychom naše životní prostředí zatížily ještě méně. Kuchyňské kompostování je vynikající způsob recyklace kuchyňského odpadu. Zde je několik výhod, proč je náš systém Bokashi a SCD Domácí Kompostér nejlepším řešením pro vás: 1. Bez zápachu Bokashi kompostování je dokonalejší proces jako klasické kompostování. Je to vlastně fermentace bez přístupu vzduchu. A protože nenastává výměna vzduchu, nedochází ani k emisí zápachu. SCD Domácí kompostér má vzduchotěsné víko, které zabraňuje šíření nepříjemných "aromat" do kuchyně během fermentačního procesu. 2. Jednoduchost Nemusíte oddělovat vařené zbytky od surových, zeleninu od kostí, slupky, maso a podobně. Prostě to tam všechno dáte, dosypete hrst Bokashi a vše spolu zamícháte. Vytisknete přebytečný vzduch, překryjete například talířem a uzavřete víko. Hotovo! Žádné další provzdušňování, otáčení, prehŕňanie a podobně. Jednoduše to necháte fermentovat. 3. Zachování živin Jinými slovy, vše co do Bokashi kompostér dáte, to tam i zůstane! Žádná emise plynů a tepla. Všechny nutričně hodnotné látky zůstanou v kompostu a vaše zahrádka dostane maximum živin. 4. Kompaktní rozměry SCD Domácí kompostéry nezabírá mnoho místa ve vaší kuchyni či spíži. Veškerý fermentovaný kompost za z kompostérů vysype rovnou do jámy ve vaší zahradě, kde se překryje malou vrstvou země a po zběžném umytí je připraven na další dávku vašeho kuchyňského odpadu. O kompost se dále nemusíte vůbec starat. Za měsíc až dva můžete jámu zkontrolovat a uvidíte krásný černý voňavý kompost. 5. Žádný hmyz Na rozdíl od běžných kompostér, kompostování s Bokashi nezpůsobuje žádnou hnilobu a plíseň. Prostě nic, co by mohlo přilákat hmyz se tam neděje. Když ještě uvážíme, že kompostéry se vzduchotěsně uzavře víkem, hmyz nemá šanci. 6. Rychlost kompostování Kompostování s Bokashi je rychlé. Odpad z kuchyně se nechá týden až dva prefermentovať v kompostér, pak se vsype do jámy v zahradě a kompostéry se používá dál, zatímco se zbytky z vaší kuchyně dokompostujú v zahradě. Rychleji to nejde;) 7. Snížení množství vyhozeného komunálního odpadu Veškerý organický odpad, který se vyprodukuje v kuchyni, takto skončí v Domácím kompostér. Nejenže se méně nachodíte se smetím, ale nadobro se zbavíte nepříjemných pachů šířících se ze popelnice. Pokud patříte k lidem, kteří chtějí raději jednou vidět než stokrát slyšet, pusťte si přiložený videonávod.

https://youtu.be/4td7-W0YRro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze