Kategorie
 
 
 
 
 

Máte-li zahradu, víte, že ani metr čtvereční na ní není zadarmo. Teď tak docela nemáme na mysli kupní cenu, i když ta samozřejmě roste v mnohých regionech do závratných výšin.

 

Zahradní jezírko je krásná věc, která si však vyžaduje pravidelnou péči. V opačném případě nám snadno může přinést více starostí než potěšení. Častou příčinou těchto starostí jsou řasy, o nichž se hodně mluví, protože jsou z projevů problémů s jezírkem nejviditelnější.

 

Co dělat, pokud se platba online nezdařila? Vybrali jste platbu předem přes platební bránu Besteron, ale platbu se nepodařilo dokončit? Nevadí, netřeba dělat novou objednávku. Ke své objednávce se můžete dostat kliknutím na zelené tlačítko v patičce emailu, kterým jsme Vám objednávku potvrdili.

 

První volbou v čase šířícího se viru by měla být platba online - rychlý a bezpečný způsob platby. Náš eshop používá platební bránu Besteron. V rámci této brány je možné platit online platební kartou nebo bankovním tlačítkem. Platba kartou je nejrychlejší a nejbezpečnější způsob platby a ve světě je to standardem online nakupování.

 

Začátek jarní sezóny přináší pro majitele zahradních jezírek i práce spojené s odzimováním a spouštěním filtrace. Přinášíme stručný návod jak spustit filtraci a aplikovat startovací bakterie.

 

Aplikace technologie SCD Probiotics ® představuje první skutečné řešení problematiky zpracování odpadních vod v komunální ČOV a využití kalu jako cenného zdroje organických živin.

 

Čištění odpadních vod  je proces odstraňování znečišťujících látek z odpadních vod. Aby se odstranily fyzikální, chemické a biologické nečistoty, používají se fyzikální, chemické a biologické procesy.

 

Na našem eShopu naleznete ekologické přípravky do jezírka proti řasám na bázi bakterií - SCD Pond . V následujícím článku si přečtěte, proč je použití bakterií v jezírku lépe a ekonomičtější než běžná jezírková chemie proti řasám.

 

Správně zvolené rostliny do jezírka jsou základním předpokladem pěkného a čistého jezírka. Jejich úkolem je nejen dotvářet celkový vzhled jezírka, ale i spotřebovávat nadměrné živiny rozpuštěné ve vodě a samozřejmě okysličovat vodu.

 

Naši zákazníci se nás často ptají na filtry do zahradních jezírek. Protože žádné neprodáváme, rádi bychom aspoň pomohli těm, kterým se nelení a rádi by si zhotovili filtr do jezírka sami pěkně podomácku.

 

Lidské tělo je domovem více než 2 kg bakterií, kterých je více než všech buněk našeho těla. Různé kmeny obývají prakticky všechny vnější a vnitřní části našeho těla. Některé z nich mohou způsobit vážné onemocnění, ale většina z nich jsou "dobré" bakterie, které jsou nezbytné pro řádné fungování našeho těla.

 

Institute for Vibrant Living ®  nedávno uveřejnil studii, která ukazuje, jak příjimání probiotik a trávicích enzymů zlepšuje imunitu člověka hlavně před nastávajícím chřipkovým obdobím.

 

Určitě mnohým z vás po rozruchu kolem E.coli v Německu zkrsla obava, čímž se tedy dá tato bakterie léčit, když už proti ní nezabírají hlavní skupiny antibiotik. Co je tedy možné dělat ať už během léčby, ale ještě lépe během prevence, vysvětluje MVDr. Alojz Bomba, DrSc. z Ústavu experimentální medicíny Lékařské fakulty UPJŠ v Košicích.

 

Návod jak začít s domácím (kuchyňským) kompostováním.

 

Bokashi kompostování je metoda na rychlý rozklad organické hmoty a odpadu. Na rozdíl od běžného konvenčního kompostování se při tom používají probiotické kultury SCD Probiotics ™, které se v podobě Bokashi přidávají do domácího kompostéru spolu s kuchyňským odpadem.

 

Kuchyňské kompostování je vynikající způsob recyklace kuchyňského odpadu. Zde je několik výhod, proč je náš systém Bokashi a SCD Domácí Kompostér nejlepším řešením pro vás.

 

V následujícím článku uvádíme odpověď na jednu z nejčastějších otázek našich zákazníků, a sice proti jakým chorobám je možné naše bakterie použít.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze