Technologie

Kategorie
 
 
 
 
 

Technologie SCD

SCD probiotická technologie je vlastně symbiotické společenství bakterií mléčného kvašení, fototrofných bakterií, potravinářských kvasinek a dalších efektivních mikroorganismů. Během 20 let neustálého výzkumu a vývoje, společnost SCD zdokonalovala EM technologii aby vytvořila ještě kvalitnější, trvanlivější a stabilnější produkty a služby pro nejrůznější aplikace. Jedinečnými výhodami technologie SCD jsou následující vlastnosti:

Koncept Společenství:  Je třeba říci, že drtivá většina dnešních mikrobiálních technologií je založena na pěstování a šlechtění monokultur nebo "čistých kultur" jediného kmene mikroorganismů. Pokud nějaký produkt obsahuje různé kultury, znamená to, že tyto byly smíšené jen těsně před sušením, balením a prodejem. Technologie SCD je fundamentálně odlišná, protože vybrané kmeny se dopestovávajú ve Společenství. Každý kmen se pak vyvíjí v symbióze s ostatními. Tak se z daného společenství stane malý ekosystém. Tento ekosystém má vysokou schopnost přežít díky synergickému efektu. Tento proces se vlastně jen inspiroval přírodou, kde nikdy nenajdeme mikroorganismy v čisté monokulturních formě. V přírodě vždy žijí v interakcí s okolními mikroorganismy.

Trvanlivost a stabilita:  Produkty technologie SCD jsou neustále testovány. Minimální trvanlivost produktů s garantovanou mikrobiologickou aktivitou je 24 měsíců. Některé produkty mají garantovanou aktivitu až do 36 měsíců. Taková stabilita dává prostor širším možnostem transportu, distribuce a skladování.

Přežití v extrémních podmínkách:  Produkty SCD si udrží garantovaný počet živých mikroorganismů při teplotě od 5 do 50 ° C a při pH od 2 do 14. Tyto fakta pozitivně ovlivňují nejen možnosti skladování, ale i použití v chemicky náročném prostředí, ve srovnání s konkurenčními produkty .

Přírodní organická technologie:  Každý kmen mikroorganismů, vyskytující se v produktech SCD, je v přírodě se vyskytující, není patogenní, ani geneticky modifikovaný. Produkty SCD získali v USA certifikát použití v organické produkcí (Omri).


Jaké bakterie se nacházejí v produktech SCD?  Přečtěte si tu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze