Technologie SCD Probiotics® v čištění odpadních vod

Kategorie
 
 
 
 
 

Technologie SCD Probiotics® v čištění odpadních vod

Aplikace technologie SCD Probiotics ® představuje první skutečné řešení problematiky zpracování odpadních vod v komunální ČOV a využití kalu jako cenného zdroje organických živin.

Naše technologie:

  • šetří energii
  • zvyšuje kapacitu 
  • stabilizuje procesy
  • zlepšuje ukazatele
  • redukuje zápach
  • udržuje ČOV čistou 
  • brání ucpávání, usazování a korozi
  • je jednoduchá a zcela neškodná pro člověka a prostředí

Šetření elektrické energie a čistící kapacita ČOV

Největší množství elektrické energie se spotřebovává v nitrifikační nádrži při provzdušňovací procesu. Pokud zefektivníme tento proces a pomůžeme přirozené mikroflóře aktivovaného kalu, samotná nitrifikace bude trvat kratší, čímž se zvýší čisticí kapacita čistírny. V závislosti na technologické vyspělosti čů dokážeme v této fázi ušetřit podstatnou část nákladů na energie.

Stabilizaci procesů čistírny

V praxi se často stává, že chod běžné obecní čistírny naruší kvalita zpracovávané odpadní vody. Hlavně o víkendech můžeme nezřídka pozorovat pěnění způsobené čistícími prostředky z domácností. V období vydatnějších dešťů způsobuje problémy zase splašková voda z kanalizace. Častým problémem bývá i neohleduplné av praxi nekontrolovatelné vypouštění chemikálií a nebezpečného odpadu z provozů firem. Tato rizika mohou způsobit úplné zastavení čisticího procesu a zlikvidování ekosystému čistírny. Pokusem o znovunastartování čistírny cizím kalem, zda hnoje lze snadno Předchoz. Je dokázáno, že pravidelným preventivním dávkováním produktů SCD Probiotics ®se výrazným způsobem předchází podobným haváriím a procesy v čů se stabilizují. Naše probiotika se používají k likvidaci ekologických zátěží po celém světě. Umí si poradit s ropnými produkty, PCB látkami, toxiny, fosfáty, tuky a mnoha dalšími hrozbami.

Redukce zápachu a čisté ovzduší

Technologie SCD Probiotics ® skutečně redukuje emisi plynů jako metan, sirovodík, či amoniak. Probiotika pomáhají přirozenému fermentačního procesu a brání jakékoliv hnilobě a mineralizační procesem. Skladba komplexu 16 kmenů probiotických kultur byla pečlivě vybrána, aby pomáhala účinně rozkládat organickou hmotu a pomáhala tak přirozené mikroflóře čistírny.

Můžete nejen snížit emisi jedovatých či skleníkových plynů, ale také výrazně napomoci příjemnému ovzduší ve vaší obci.

Zlepšení účinnosti komunální ČOV

Přidáváním probiotických kultur jako aditiv přímo do čistícího procesu se zlepšují všechny ukazatele kvality čistícího procesu, včetně CHSK, BSK 5 , nerozpustných látek, fosforu a dusíku. Neinvestujte do drahých technologii či servisu, pokud má vaše komunální čistírnu problémy se zákonem stanovenými úrovněmi ukazatelů. Řešením je pravidelné přidávání probiotických kultur.

Co s čistírenských kalem?

Kal představuje největší problém každé komunální čů z dlouhodobého hlediska. Zákon číslo 188/2003 o aplikaci čistírenských kalů a hloubkových sedimentů do půdy stanovuje administrativní úkony a přísné podmínky na kvalitu čistírenských kalů. Sledují se koncentrace těžkých kovů, fekální znečištění, obsah sušiny, hodnoty pH a pod.

Naše technologie SCD Probiotics ® prokazatelně zlepšuje všechny sledované ukazatele včetně těžkých kovů. Ošetřený kal má přirozeně nižší podíl vody, je sanitovaný od fekálního (koliformních) znečištění, nezapáchá, nehnije a neláká hmyz. Těžké kovy zreagují na sulfidy, které nejsou asimilované rostlinami. Kal není nutné ošetřovat vápnem. Uskladněný kal tak může dále fermentovat jako kompost! Manipulace s ním už nebude zátěží. Takový kal je dokonale stabilizovaný.

Zkušenosti ze zahraničí nám dávají příklad, jak se z nechtěného problematického odpadu může stát hodnotné organické hnojivo. Produkce kalu jako kvalitního organického hnojiva může přinášet ekonomické výhody pro provozovatele čistírny!

Údržba zařízení a koroze

Postupem času se každá čistírna zanáší organickými zbytky kalu, řasami a podobně. Probiotika přirozeně regulují toto znečištění a pomáhají udržovat stěny nádob a potrubí čisté a bez nánosů. Probiotické kultury se nenacházejí pouze v aktivovaném kalu, ale postupně zkolonizujeme celé prostředí čů a pomáhají jeho samočištění.

Splašková voda může obsahovat sirné sloučeniny, které dokáží korodovat kovy a beton. Tomu se dá úspěšně zabránit. Významnou složkou našich probiotických kultur jsou bifidokultury (resp. Aktinomycety). Nedávné výzkumy na Sibiři dokázali, že to byly vůbec první organismy, které kolonizovali naši planetu a změnili ji z nehostinné sířené sopečné pustiny na živou planetu Zemi. Jejich metabolismus síru zachycuje a mění ji na neškodné sulfidy. Kromě toho vytváří na povrchu kovových předmětů patinu, která kovy dále konzervuje.

snižování nákladů

Použití probiotické technologie od firmy SCD Slovensko v konečném důsledku ušetří nemalé prostředky tím, že se šetří na údržbě a čištění zařízení čů, na koagulantů ci flokulantů, na vápnění kalu, na znovuspúštaní havarované čů a hlavně na elektrické energii!

Technologie SCD Probiotics ® . Co to je?

Naše společnost vám nabízí jedinečný komplex kultur, které se právem nazývají probiotické a efektivně mikroorganismy. Najdete mezi nimi bakterie mléčného kvašení, aktinomycety, kvasinky a Fotosyntetizující bakterie. Tyto kmeny mikroorganismů byly během desítek let pečlivě vybírány s ohledem na dosažení co nejlepších účinků na ozdravení a harmonizaci prostředí. Neobsahují žádné uměle přidány enzymy, chemické látky ani geneticky modifikované organismy.

SCD Probiotics ® - to je ekosystém ve láhvi!

Preparáty v kapalné aktivní formě, připravené k okamžitému použití. Jsou to 100% přírodní a koncentrované kultury. Jejich použití je jednoduché a nevyžaduje žádné speciální zařízení, ani ochranné prostředky. Produkty jsou absolutně neškodné pro člověka, zvířata a životní prostředí.

Pro více informací volejte 0948 012 999, nebo pište na info@probioticky.sk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze